torstai 7. tammikuuta 2010

Lontoon shoppaajan käsikirja

Lontoo on shoppaajan paratiisi ja oma suosikkikaupunkini. Vuoden sisällä olen piipahtanut Lontoossa kaksi kertaa ja seuraava reissu häämöttää jo reilun viikon päässä (16.-19.1). Lontoo on ihanan suuri, lähellä ja ennen kaikkea edullinen. Tässä kirjoituksessa kokoan yhteen omia vinkkejä ja kokemuksia Lontoosta, lähinnä shoppailun näkökulmasta. Olisi kiva kuulla teidänkin Lontoon kokemuksia, joten kommentoikaa!


Lennot, majoitus, liikkuminen

Norwegian Helsinki-Lontoo reitin on matkustaminen Lontooseen muuttunut erittäin halvaksi. Edullisimmillaan 1hlö:n edestakainen lento maksaa naurettavat 49 euroa (luit oikein)! Ruumaan menevistä laukuista saa pulittaa lisähintaa katso taulukko hinnoista täältä / laukku / menopaluu. Norwegian lentää Gatwickin kentälle, josta pääsee kätevästi junalla keskustaan (Victoria) 30-40 minuutissa. Southern Railwaysin junaliput ovat vain hivenen nopeampaa Gatwick Express -junaa selvästi halvemmat, jota itse aina käytän. Gatwick express ei pysähtele asemilla ja on mukavan tilava myös matkalaukkujen kanssa liikkuville. Itse varaan liput aina ennakkoon netistä ja esim. tulevan reissun edestakaisesta junalipusta maksoin vain 6e! Sivuilta kannattaa siis katsastaa ennen matkaa edullisempien lippujen tarjonta. päivitetty 19.9.13

Vähempään tyytyvä saa hotellin kohtuullisella sijainnilla n. 60£ / yö / 2hh. OK hotelli paremmalla paikalla kustantaa n. 100£ / yö / 2hh. Ostan lennot aina hyvissä ajoin etukäteen, jonka jälkeen kyttään hotelleja ja teen varauksen booking.com:in kautta. Asustan usein Paddingtonin/Bayswaterin alueella; hyvä hotellivalikoima/hinnat, kiva alue ja lähellä ostospaikkoja.

Liikun paljon kävellen, tarpeen vaatiessa hyppään metroon tai joskus bussiin. Metrolla matkustaminen on nopein ja mielestäni kivoin tapa, vaikka maisemat jäävätkin näkemättä. Olen ostanut n. 10e maksavan "matkakortin" (Oyster card), johon voi ladata rahaa myös netin kautta. Kortti kelpaa mm. busseissa ja metroissa. Kortti on ehdottomasti halvin ja huolettomin tapa maksaa julkisen liikenteen käytöstä.

Tuleva Lontoon reissu maksaa minulle lentoineen, hotelleineen (3 yötä / Hilton) ja kuljetuksineen (metrot, junat jne.) n. 250€. Hintatasoltaan Lontoo on vieläkin varsin edullinen kaupunki punnan heikon kurssin ansiosta (1£ ≈ 1,1€).
Alueet ja ostoskadut

Suuri osa tunnetuista ostoskaduista, liikkeistä ja tavarataloista sijaitsee City of Westminsterin kaupunginosassa. Westminsteristä länteen, Kensington-Chelsean kaupunginosassa sijaitsevilla Notting Hillin ja Chelsean alueilla on myös runsaasti trendikkäitä liikkeitä. Westminsteristä itään sijaitsee City, joka ei tarjoa shoppaajalle kovinkaan suuria elämyksiä. Westminsterin sisällä on lukuisia pienempiä alueita. Selostan tärkeimmät shoppailualueet lyhyesti lännestä itään.

Notting Hill: muodikas ja rikkaiden suosima asuinalue, jossa on lukuisia pieniä, mutta pääsääntöisesti kalliita designer-putiikkeja. Suuri osa liikkeistä sijaitsee Westbourne Grove -kadun varrella. Portobello Roadin varrella järjestettävä Portobello Market on vintage-vaatteiden ystävien taivas. Notting Hillin laitamilla sijaitsee myös upea ja lähes uudenkarhea Westfieldin ostoskeskus, joka on Lontoon suurin.

Bayswater: trendikäs Westbourne Grove -katu ulottuu myös Bayswaterin puolelle. Lisäksi alueelta löytyy Queensway, jonka varrelta löytyy jonkin verran vaateputiikkeja. Queenswayn puolivälissä on kiva Whiteleys -ostoskeskus.

Knightsbridge: hienostoalue (ja katu) Hyde Parkin eteläpuolella. Brompton Roadin varrella sijaitsee mm. maailmankuulu Harrods -luksustavaratalo, sekä muutamia kalliita merkkiliikkeitä (Armani, Mulberry). Harrodsilla kannattaa käydä vaikka ihan muuten vaan. Paikka on mieletön ja sieltä löytyy kaikkea. Stockmann tuntuu Harrodsin rinnalla aika vaatimattomalta ;).

Mayfair: kaikki merkittävimmät ostoskadut löytyvät täältä. Oxford Streetillä sijaitsee mm. Selfridges -tavaratalo ja lukuisia isojen kansainvälisten ketjujen myymälöitä. Selfridgesin kuuluisa talvi-ALE alkaa 26.12. Oxford Streetiltä etelään laskeutuu ylellinen Bond Street, joka on pullollaan kalliimpia "upstreet"-liikkeitä. Mayfairin ja Sohon rajamailla kulkee Regent Street, joka on Oxford Streetin tapaan valtavirtaliikkeitä täynnä. Regent Streetin vierellä kulkee myös Savile Row, joka tunnetaan miesten pukeutumisesta ja räätäleistään.

Soho: Soho on kuuluisa vilkkaasta yöelämästään. Vaateostoksille kannattaa suunnata Regent Streetin vierellä kulkevalle Carnaby Street -kävelykadulle. Katu on todella kodikas ja täynnä pieniä trendikkäitä putiikkeja.

Covent Garden: alue on tunnettu katutaiteilijoista, teattereista ja shoppailusta. Seven Dialsin -alue on ihanan aito, vilkas ja sieltä löytyy paljon upeita, trendikkäitä, pieniä liikkeitä. Kannattaa myös katsastaa Covent Garden Marketin ympäristö.

Muut: Tottenham Court Roadin alkupää on täynnä elektroniikkakauppoja, mutta loppupäästä löytyy lukuisia sisustusliikkeitä. Chelseassa sijaitsevan King's Roadin varrella on paljon pienempiä vaate- ja sisustuskauppoja. Picadilly Circuksen eteläpuolella sijaitseva Jermyn Street on miesten vaatetuksen ykköskatu.

Olen laatinut ydinkeskustasta kartan, josta löytyvät kaikki omat suosikkini. Kaikki tässä jutussa mainitut alueet, liikkeet ja kadut löytyvät tältä kartalta. Klikkaa kartalla näkyviä kohteita ja saat kohteesta lisätietoa. Kohteisiin on lisätty katuosoitteet ja linkki kotisivulle tai vastaavalle. Karttaa on helpointa lukea "täydessä koossa", omassa ikkunassa (klikkaa tästä kartta auki uuteen ikkunaan). Silloin kaikki kartan kohteet näkyvät vasemmassa reunassa omassa sarakkeessa. Kohteet on ryhmitelty numeroin: 1 = alueet, 2 = ostoskadut, 3 = vaateliikkeet, 4 = sisustus, 5 = tavaratalot, ostoskeskukset, torit jne. Kun kartta on auki omassa ikkunassa saat metrolinjat ja pysäkit kätevästi näkyviin klikkaamalla kartan yläreunasta "Lisää > Julkinen liikenne".


Näytä London Shopping Map suuremmalla kartalla


Vaatteet

Suosikkiliikkeeni on ehdottomasti Oxford Streetillä Marble Archin vieressä sijaitseva Primark! Primarkiin on varauduttava henkisesti, jotta tungoksesta selviää hengissä. Paras selviytymiskeino on olla paikalla heti aamusta, jolloin myymälä ei ole vielä täynnä tunkeilevia ihmisiä. Primarkista löytyy todella laaja ja tiuhaan vaihtuva valikoima naisten muotia alusvaatteista kenkiin. Yläkerrasta löytyy myös kodin sisustusta ja miestenosasto. Hinnat ovat todella halpoja; koruja 1-3€, mekkoja 10-25€, kenkiä 4-35€ jne. Itse katsastan täältä aina kengät, mekot ja perustrikoot.Primarkin ainoassa Lontoon keskustan myymälässä riittää väkeä aina tungokseen asti. Suosittelen käymään heti aamusta, koska päivän mittaan väkimäärä paisuu ja paisuu.


Oxford Streetillä piipahdan yleensä myös River Islandilla, BikBokissa, Miss Selfridgellä, Topshopissa, Pull & Bearilla sekä Urban Outfittersissa. Oxford Streetillä sijaitsee myös Uniqlo:n lippulaivamyymälä, josta löytyy mm. ihania perustrikoita ja paitoja. Carnaby Streetin Office Shoesista on tarttunut matkaan jo useammat kengät (mm. Fred Perryn tennareita). "Räätälikatu" Savile Row:n alussa sijaitsee Milanon ohella Euroopan ainoa Abercrombie & Fitch -myymälä, joka kannattaa katsastaa ihan itsensä vuoksi, vaikkei mitään aikoisi ostaakaan. Kenties Lontoon paras urheilukauppa Lillywhites löytyy Picadilly Circuksesta. Miesten kannattaa suunnistaa kauluspaita, kenkä, puku yms. ostoksille Savile Row:lle, sekä Jermyn Streetille. Topmanin Oxford Streetin lippulaivamyymälä lienee miesten casual-pukeutumisen ykkösliike.


Abercrombie & Fitch myymälä on elämys jo itsessään. Vaatimaton ulkokuori yllättää kävijät heti kynnyksellä. Paidattomat mallipojat ovella toivottavat kävijät lämpimästi tervetulleiksi. Musiikki soi lujaa ja hajuveden tuoksu on huumaava.


Niin Oxford kuin Regent Streetkin ovat loppuen lopuksi aika tylsiä ja täynnä isojen ketjujen lippulaivamyymälöitä. Persoonallisempia putiikkeja ja kodikkaampaa tunnelmaa tarjoaa mm. Carnaby Street -kävelykatu lukuisine pikkuliikkeineen. Oma suosikkini on kuitenkin Covent Gardenin puolella sijaitseva "Seven Dialsin" alue, joka on täynnä ihania, pieniä vaateliikkeitä ja muuta kivaa. Katumuodin ystävien kannattaa suunnata Thomas Neal Centeriin, josta löytyy mm. suositun Japanilaisen Super Dry:n myymälä.


Dieselin myymälä Carnaby Streetillä


Sisustus

Habitatista tarttuu aina mukaan jotain ihanaa kotia koristamaan. Habitatilla on keskustassa useampia myymälöitä mm. Oxford Streetillä, Tottenham Court Roadilla ja Kings Roadilla. Viime reissulta tuli ostettua tämä upea lampun varjostin. Kahden tällaisen taittelu vahingoittamatta täpötäyteen matkalaukkuun ei ollut helppoa :)Carnaby Streetillä sijaitseva Japanilainen Muji myy kätevien arki- ja käyttöesineiden lisäksi mm. puuvillaisia ja pellavaisia vaatteita. Mujin myymien tuotteiden design on minimalistista, eikä tuotteissa ole lainkaan logoja tai brändinimiä.

Tottenham Court Roadin loppupäässä sekä Chelsean Kings Roadilla on paljon ihania sisustusliikkeitä. Molemmilta kaduilta löytyvä Heal's on perinteinen ja tunnettu liike, joka tarjoaa moderneja sisustustavaroita kohtuuhintaan. Chelseassa niin ikään sijaitseva The Conran Shop on designliike, josta löytyy kalusteiden lisäksi tavaroita myös niin keittiöön, kylppäriin ja puutarhaan. En ole kerennyt hirveästi kiertämään Lontoon sisustuskauppoja, joten ilmoittele ihmeessä jos tiedät muita ihania liikkeitä. Sisustustavaroiden kotiinkuljetuksessa on usein myös omat logistiset ongelmansa :).


Linkkejä

- Ehdottomasti paras Lontoon opas! Ravintolat, baarit, tapahtumat, shoppaus, hotellit ym.
http://www.timeout.com/london/

http://www.timeout.com/london/shopping/features/
- Streetsensation tarjoaa Lontoon ostoskadut kuvina, liike liikkeeltä. Oxford ja Regent Streetillä on lisäksi omat virtuaaliset nettikatunsa:
http://www.streetsensation.co.uk
http://www.regentstreetonline.co.uk/stroller
http://www.oxfordstreet.co.uk/shopping
- Lontoon liikennelaitoksen sivulta löytyy kaikki julkiseen liikenteeseen liittyvä info. Journey Planner on loistava työkalu reittien suunnitteluun:

http://www.tfl.gov.uk
- Jos olet huolissasi säästä, katso täältä sataako vettä:

http://www.raintoday.co.uk
- Omasta mielestäni paras hotellivaraussaitti. Loistava valikoima, erinomaiset hinnat ja todella selkeä ulkoasu:

http://www.booking.com
- Varaa lennot täältä, Hki-Lontoo alkaen n. 60€ / hlö / menopaluu:

http://www.easyjet.com
 

37 kommenttia:

 1. Hei vau, kiva stoori. Tästä tarttu hihaan kaikkea uutta vaikka luulin jo tietäväni kaiken lontoosta :b Btw, japanilaisen BAPEn kamppeet on aivan mahtavia ja Londonissa on ketjun ainoa euroopan myymälä. http://www.bape.com/

  VastaaPoista
 2. Tsekkaapa seuraavan kerran myös ketju nimeltä TK Maxx (Euroopassa) tai TJ Maxx (USA)

  VastaaPoista
 3. Bape: Kiitti hyvästä vinkistä. Näittivät saman tyylisiltä kuin superdryn tuotteet, joista pidän. Täytyy katsastaa.


  Markus: Kiitos vinkistä, yksi myymälä sijaitseekin ihan hotellin lähellä. Saatan piipahtaakin siellä. Täytyy vaan katsoa missä kaikissa kerkeää käydä, kolme päivää tuntuu nyt liian lyhyeltä ajalta :) Mitä mieltä olit muuten jutusta? Toivottavasti sait irti jotain uutta.

  VastaaPoista
 4. Voisitko suositella joitain hotelleja ko. alueelta? Mahtava tietopaketti, tämän kanssa lähetään reissuun.

  VastaaPoista
 5. anonyymi: Kiva jos jutusta oli hyötyä! Hotelleista voin suositella ainakin seuraavia:
  a) Royal Court Apartments (yleensä tosi edullinen, isot/siistit huoneet, metro lähellä, rauhallinen alue, Primark 1,5km) b) Darlington Hyde Park (keskim. n. 100e/yö/2hh sis. aamiainen, tosi siisti, paddingtonin asema vieressä, Primark 1km) c) Edward Lear Hotel (hivenen kallis, mutta joskus 1yö/2hh saa n. 100e:llä, täydellinen sijainti, primark/oxford street kivenkehiton päässä, rauhallinen katu). Hiltonin -50% viikonlopuista -tarjous on voimassa 31.1 asti, halvimmillaan yön 2hh:ssa aamiaisella saa n. 100e:lla!

  Valkkaan itse hotellin booking.comin kautta. Päivämäärien lisäksi rajaan hakua valitsemalla District kohdasta "Westminster" ja price range -kohtaan laitan aina max. hinnan, jonka olen valmis maksamaan, sitten vaan pläräilemään. Yleensä skippaan suoraan hotellit, joiden score/rating on alle 7:n. Booking.comin ratingit vastaavat mielestäni aika hyvin todellisuutta. Varaan aina sellaisen huoneen, jonka voi peruuttaa veloituksetta pari pv ennen saapumista, jos myöhemmin löytyy parempi hotelli tms.

  VastaaPoista
 6. SUURKIITOS!Tosi hyviä hotelleja hintalaatusuhteeltaan.

  VastaaPoista
 7. Mitä noista kolmesta "mall'sta" suosittelisit? Aikaa on rajoitetusti, eikä kaikkialla voi käydä. Lisäksi en ole mikään kroisos ;)

  VastaaPoista
 8. Ostoskeskuksista suosittelen ehdottomasti Westfieldiä. Sieltä löytyy mukavasti saman katon alta melkein mitä vaan ja hinnat ovat yleensä kohdillaan. Ks. tästä kaikki Westfieldin naisten muotiliikkeet: http://uk.westfield.com/london/find/search/store?category=2027

  Tavaratalot - Harrods, Selfridges, Harvey Nichols - ovat kaikki enemmän tai vähemmän hienostopaikkoja ja hintataso on mielestäni korkeahko. En harrasta näitä itse lainkaan.

  Jos vain aikaa on, Primarkissa kannattaa käydä. Hinnat ovat mielettömän edullisia ja valikoima laaja ja trendikäs. Laatu ei tosin ole aina mitään huippuluokkaa, mutta vastaa aika hyvin hintaa.

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia taas! Sellaista olisin vielä tiedustellut, että onko Primakissa myös nuorille miehille vaatteita, vai onko se vain naisten ostoparatiisi. Onko laatu parempaa kuin Gina Tricotilla? Ostin pari kivaa puseroa Ginalta, kummastakin aukesi sauma pesussa :(
  Mukavaa matkaa! Ja kerrohan sitten uusista tuulista, kun kotiudut!

  VastaaPoista
 10. Heippa, kyllä Primarkilla on vaatteita myös miehille ja nuorille. Osasto vaan ei ole niin iso kuin naisille. Lontoon kyseisessä myymälässä miesten osasto on toisessa kerroksessa.

  Itseänikin inhottaa huonolaatuiset vaatteet, jotenkin tuntuu, että huonolaatuisiin vaatteisiin voi törmätä hyvilläkin merkeillä, kuten Vero moda, Vila ym. Itselläni on nyt Vilan paita, jonka helma purkaantui ekan käytön jälkeen :(.

  Primarkin laatu on Gina Tricotin ja H&M väliltä. Mielestäni laadukkaimpia tuotteita siellä on kengät, perustrikoot, nahkahanskat, neuleet niin miehillä kuin naisilla.

  Nyt kohti lentokenttää ja Lontoota :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos että olet vaivaitunut kertomaan näinkin kattavasti sekä linkittämään tietoa hyvin..sivuistasi on paljon ensikertalaiselle hyötyä.No toukokuussa lontoossa saattaa kuitenkin riittää ihmeteltävää:)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi1/3/10 16:23

  Hei! Satutko tietämään missä päin Lontoota olisi hyviä second hand shoppeja ja outlet myymälöitä. Olen matkustamassa Lontooseen heinäkuussa ja shoppailisin mielelläni merkkivaatteita, tosin vähän halvemmalla jos mahdollisuus on. Olen kuullut, että Lontoossa on myös sellaisia second hand shoppeja joihin "rikkaammat" ihmiset vievät käytettyjä laatuvaatteitaan myyntiin. En vain tiedä mistä näitä liikkeitä kannattaisi etsiä.

  VastaaPoista
 13. Kiitos kivasta jutusta! Itse olen jo tämmöinen nelikymppinen, mutta olin kaksi viikkoa sitten kahden 15-vuotiaan tytön kanssa Lontoossa ja kuten arvata saattaa, shoppailtua tuli ja paljon!

  Meillä kanssa Easyjetin lennot, jotka toimi erinomaisesti. Mekin käytimme Sourthern-linjojen junaa ja meiltä kolmelta maksoi meno-paluu 12 puntaa.

  Nuorten ja omat rahavarat eivät olleet tolkuttomat, joten enemmän etsimme halvempia ostospaikkoja. Primark on ihan ykkönen, ja ainakin viime vuonna ostetut vaatteet ovat hyvin kestäneet aikaa ja pesuja.

  Oma suosikkini on myös mainitsemasi Uniqlo, japanilainen merkki, jolla on monta myymälää Lontoossa. Tyyli on pelkistettyä, hintataso ehkä tuollaista H&M-tasoa, mutta laatu paljon parempi. Tokiosta kolme vuotta sitten ostetut vaatteet ovat hyvin edelleen kuosissa.

  Edullisia liikkeitä Oxford Streetillä olivat myös esim. Berska, New Look, ja Miss Selfridge, kuten kerroitkin.

  Tästä löydät matkakertomukseni:
  http://kiikinkirjat.blogs.fi/2010/03/06/terveiset-lontoosta-8126536/

  VastaaPoista
 14. Anonyymi1/7/10 00:49

  Kiitti tosi paljon tästä! :)

  Oon ehkä ensi kesänä yo-juhlien jälkimainingeissa lähdössä Lontooseen, ja olis kiva tietää jotain melko halpoja shoppailupaikkoja. Onko Lontoossa jotain tiettyjä ja satavarmoja paikkoja, joista löytyy tosi edullisia vaatteita, kenkiä ja asusteita?

  [Majoitus, ruokapuoli, matkustus ym. on hoidossa, joten niihin ei tarvitse uhrata senttiäkään. =)]

  VastaaPoista
 15. Ihan mieletön tietopankki! Kiitos tuhannesti. Kahden kuukauden päästä neljä päivää Lontoossa suunnistetaan sinun karttasi mukaan.

  Paula

  VastaaPoista
 16. kiitollinen23/9/10 14:22

  Osaisitko vinkata. Kaksikymppinen pariskunta lähdössä Lontooseen ostoksille. Molempien toiveissa on löytää kohtuuhintainen, mutta vähän erilainen talvitakki. Ei siis Zaraa yms. jota löytyy meiltäkin. Toinen must-ostos on kummallekin uudet talvikäyttöiset kengät jos toisetkin. Aikaa kaksi päivää perillä, joten pitää suorittaa täsmäostoskelua.

  VastaaPoista
 17. Heippa,

  paikkoja joissa itse kävisin olisi Carnaby Streetin Office Shoes, josta löytyy sekä miehille että naisille laadukkaita, mutta huomattavasti edullisimpia kenkiä kuin täältä Suomesta. Yksi parhaista Lontoossa.

  Halpaa ja ei niin laatua löytyy Primarkin kenkäosastolta niin miesten kuin naistenkin. "Yhden talven kengät" Talvitakkia voisi käydä kurkkaamassa Oxford Streetiltä: New Look, Pull & bear (myös miesten osasto). Primark voi yllättää myös positiivisesti ja Bershkalla on ollut kivoja malleja mm.

  Miehille todella kivoja takkeja löytyy "Seven Dialsin" alueelta olevasta suositusta Japanilaisen merkin Super Dry:n myymälästä. Seven Dials on muutenkin kiva paikka käydä ja istahtaa pikkukahvilaan hengähtämään shoppailujen välissä.

  Toivottavasti nämä vinkit auttaa! Ihanaa matkaa molemmille.

  - Sonza

  VastaaPoista
 18. kiitollinen27/9/10 14:36

  Kiitos vinkeistä! Googlasin nuo paikat ja eikun menoks :)

  VastaaPoista
 19. Apua!

  Luin täältä jostakin suosittelemiasi ruokapaikkoja Lontoossa. Nyt en löydä sitä kohtaa millään! Lähtö maanantaina.

  VastaaPoista
 20. Anonyymi: Luettelen muutaman oman lempparin vaikka tähän: Bella Italia. Ihanaa pizzaa ja Italian herkkuja! http://www.bellaitalia.co.uk/. Shoppailujen lomassa kannattaa piipahtaa Pret A Manger, http://www.pret.com/. Ihanaa luomumaidosta tehtyjä erikoiskahveja ja paikan päällä valmistettuja leipiä ja ihanaa keittoa. Take a way - idealla, mutta myös paikan päällä nautittavaksi. Pihvipaikkoja ja muita mahd. enemmän omaan makuun sopivia paikkoja löytää lisää täältä: http://www.timeout.com/london/restaurants/. Toivottavasti näistä on sinulle apua:)

  Ihanaa matkaa! Ensi viikolla on tulossa Primarkin AW 2010 katsaus. Saatat siis löytää sieltä matkan jälkeen tuttuja vaatteita! :)
  Nauti Lontoosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoon matka edessä : )
   Kun ostaa netistä junaliput niin pitääkö tietää jo ostaessa mihin aikaan lähtevään junaan ne haluaa. Lentohan voi olla myöhässä joten voi olla että en ehdikään juuri tiettyyn junaan.

   Poista
  2. Anonyymi: Edullisen lipun ostaessasi vaihtomahdollisuutta ei saa, joten kannattaa varata hieman aikaa lennon saapumisen ja junan lähtemisen välille. Itse olen ottanut n. 1 tunnin pelivaraa. Vain kerran se kostautui, muilla kerroilla on lento ollut ajoissa ja Junaan ehtii kätevästi.
   Jos haluaa pelata varmanpäälle ja olet ensmmäistä kertaa menossa Lontooseen niin 1) kannattaa ottaa lippu, jossa vaihtomahdollisuus, tosin silloin hinta kalliimpi 2) halvempi lippu pidemmällä varoajalla - tällöin täytyy varautua mahdolliseen odotteluun asemalla, jos kone on ajoissa.

   Nauti tulevasta matkasta ja Lontoosta!

   Poista
 21. Voi kiitosta! Muistan, että olet kertonut noista aikaisemmin, mutten löytänyt sitä kohtaa enää mistään... Tyhjät laukut ja me suuntaamme kohti Primarkia :)

  VastaaPoista
 22. Hei ja KIITOS ihanasta blogistasi! Olen lähdössä keväällä Lontooseen 15-vuotiaan poikani kanssa. Aion toki raahata hänet Primarkiin, mutta nuorelle olisi oltava omiakin kiinnostuksen kohteita. Lillywhites varmaan urheilevaa nuorta kiinnostaa, mutta mistä teinipoika voisi löytää edullisia ja kivoja vaatteita Lontoossa?

  VastaaPoista
 23. Primark teettää vaatteensa ym. halvalla lapsityövoimalla kehitysmaissa, kertoo viime vuonna ilmestynyt Mondon Lontoo-opas.

  VastaaPoista
 24. Miten oyesteria voi ladata netin kautta? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pahoitteluni että vastaukseni kesti, mutta kyllä voi jos sinulle on jo olemassa oysteri :) Täältä voit ladata arvoa korttiin: https://oyster.tfl.gov.uk/oyster/entry.do.

   Poista
 25. first_time_in_london19/1/12 19:42

  haluan liikkua todella paljon metrolla alueella 1 ja mahdollisesti myös alueella 2 tuleeko oyster siltikin halvemmaksi, kuin travelcard, koska mitä nyt olen lukenut siitä että sitä pitää olla koko ajan lataamassa, enkä haluaisi tuhlailla rahoja
  ja onko siihen olemassa vaihtoehtoa jolla sää rälläillä niin paljon kuin haluaa :DD

  mitä suosittelet kun haluan päästä heathrow'n lentokentältä hotellille ja takaisin ja hotelli sijaitsee alueella 1

  onko taksit kalliita lontoossa ja olisiko se varteen otettava vaihtoehto

  kiitos vastauksesta :))

  aivan upea blogi muuten ♥__♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Metrolla kannattaa liikkua, koska on niin helppoa ja halpaa. Isojen matkalaukkujen kanssa kyllä suosittelen taksin käyttämistä (hinta aikalailla sama kuin täällä suomessa).

   Valitettavasti Oysterin ja Travelcardin eroista en osaa nyt sen enempää sanoa, sillä itse en ole Travelcardia käyttänyt. En ole nähnyt oysterin lataamista mitenkään ongelmana, kun lataa kortilla kerralla vähän enemmän, ei tarvitse olla koko ajan lisäilemässä ;) Samaa korttiahan voi käyttää taas seuraavalla Lontoon reissulla :)

   Toivottavasti vastauksistani oli sinulle apua! Mukavaa Lontoon matkaa!

   Mukava että pidät blogistani.

   Poista
 26. Lisäisin vielä alternative-ihmisille ehdottoman Camden-townin pakolliseksi kohteeksi... Punk, gothic ym vaihtoehtoihmisille vaatetta ja asustetta enemmän kun laki sallii ja myös käsityölaisiä ja second-hand vaatteita Camden Stablesissa.
  Camdenista löytyy myös lukematon määrä edullista pikaruokaa jokaiseen makuun ja joka puolelta maailmaa kiertelyn lomaan.

  VastaaPoista
 27. yritin etsiä lentoja lontooseen easyjetin sivuilta, mutta lähtöpaikaksi ei voi valita helsinkiä. mistä itse lähit reissuun? :)

  VastaaPoista
 28. Yritin myös katsoa easyjetin sivuilta lentoja, mutta en voinut valita lähtöpaikaksi helsinkiä? Mistä päin sinä lähdit?

  VastaaPoista
 29. Tosi kivat sivut, hyvin neuvottu pikaopas Lontoon shoppailuun! Kiitos!! Tulostin tämän ja lähden tämä kädessä matkaan. <3

  VastaaPoista
 30. Tuolla eräässä aiemmassakin kommentissa mainittiin tämä, mutta mainitsenpa vielä toistekin. Camden Townon ehdoton Lontoossa shoppailevan kohde. Siellä on kenkä-outleteja vaikka kuinka paljon, josta onnekas voi löytää esim. Converseja ihan pilkkahintaan. Lisäksi markkina-alueelta löytää persoonallisia vaatteita ja koruja. :)

  VastaaPoista
 31. Mistä varasit junaliput ennakkoon lentokentältä keskustaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liput voi varata mm. tämän sivun kautta : http://www.southernrailway.com, sivupalkissa on lippuhaku. Milloin olet lähdössä Lontooseen? Toivottavasti Lontoon shoppaajan käsikirjasta on apua matkaa varten :)

   Poista
 32. Parin viikon päästä suunnilleen olis lähtö :) koitin katsoa juuri tolta sivulta mut hinnat gatwick-keskusta oli jonkun 15e mun muistaakseni :s

  VastaaPoista